“Eu de ce nu am noroc?”

Saptamanal e o noua extragere la loto, un joc al norocului, zic unii, altii spun ca e totul “calculat”.

Inainte de a vi se intampla ceva extraordinar azi, dupa care sa concluzionati “am avut noroc”, va propun sa va ganditi la urmatorul aspect. Ce e norocul asta, pana la urma? Sunt convinsa ca fiecare dintre noi, cel putin o data, si-a spus: eh, am avut noroc de data asta. Sau, daca nu voi, cineva sigur a pus o reusita de-a voastra pe seama norocului (in loc sa fie pusa pe seama pregatirii voastre sau a mai stiu eu ce altceva).

Eu cred ca e un cuvant pe care noi il dam acelor “intamplari intamplatoare” pe care creierul/ratiunea nu si le poate explica. Dar cum ar fi daca am incepe sa gandim ca nu a fost intamplator? Ca ceva, undeva s-a intamplat si “s-au aliniat planetele” astfel incat tie sa iti mearga bine.

Evident ca e simplu ca scapi cu raspunsul “am avut noroc”, dar mai bine incerci sa iti dai seama ce ai facut tu bine, de ti-a iesit. Poate ca ai facut ce trebuia si lucurile s-au intamplat in favoarea ta sau poate ca a fost suficient sa iti doresti foarte mult.

Asa ca in loc sa stai “cu mainile in san” sperand sa iti pice norocul de undeva, ai putea incepe sa lucrezi cu propria minte si dorinta de reusita, pentru ca vei fi surprins de cat de puternic esti pentru a-ti crea propriul “noroc”.  Poate ca norocul e mai la indemana decat crezi.

“Even if we can’t control the cards we are dealt, we can control how we play our cards.” – Randy Pausch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *