Cine este Rareș Sâmpăleanu? – Oameni care fac magie

Pe Rareș l-am cunoscut în cadrul Hubcelerator 2017 – un accelerator de afaceri organizat de Impact Hub. E un om tare fain, plin de idei bune, despre care sunt sigură că vom auzi tot mai des. El deschide seria articolelor despre care vă anunțam, sub ideea “Eu pot, eu sunt Magician” – care este despre oameni frumoși, care fac câte o magie și răspândesc lucruri bune în jurul lor. 

Să aflăm mai multe despre Rareș.

A: Cine este Rareș Sâmpăleanu? 
Rareș: Rareș Sâmpăleanu este un tătic, un inginer programator, snowboader amator, mountain biker la fel de amator, pe vremuri toboșar. Peste toate acestea, Rareș este un tip cu idei căruia îi place să le aducă la viață.

A: Un singur cuvânt care te descrie cel mai bine
Rareș: Creativitate / imaginație / inginerie / perseverență / învățare, s-ar potrivi toate… însă cred că am să merg pe adaptabilitate.

A: Ce magie știi să faci?
Rareș: Păi, hai să vedem… mă uit în jurul meu, adesea acasă la noi sau câteodată în casele cunoscuților și mă gândesc cum îmi pot face mie, nouă sau lor viață mai ușoară sau mai frumoasă. Apoi mă pun pe inventat tot felul de obiecte, cele mai multe din lemn, fie piese de mobilier, fie jucării, uneori nici nu știu cum să le numesc 🙂 O masă de joacă pentru LEGO, un orășel înălțat până în tavan în care copiii se pot juca pe verticală, un birou digital, o trambulină portabilă pentru sărituri cu bicicleta, picioroange de alergat prin parc, ca să vă faceți o idee. După ce le învârt în fel și chip în minte, mă aștern la desenat, fac planurile apoi merg în atelier ca să le dau viață. Îmi place să construiesc lucruri frumoase și utile, care îi ajută pe oameni – și pe cei mari și pe cei mai mici – să fie cu un strop mai încântați.
A: Și cum reușești să faci asta?
Rareș: Ideile ne vin tuturor ușor pentru că imaginația este una din calitățile frumoase ale oamenilor. Să le pui în practică e un pic mai greu. Îți trebuie un dram de știință și un pic de logistică, apoi efort, timp și bani. Iar că să le poți oferi tuturor, adică să produci în serie sau la comandă, îți mai trebuie un alt fel de știință și, în plus, disciplină. În ce mă privește, pun la bătaie multă răbdare, perseverență și deschidere la nou. Lucrurile se schimbă foarte repede zilele acestea iar eu m-am prins că e vital să fiu mereu la mintea celor tineri și să nu mă opresc niciodată din învățat.
A: Unde te găsim?
Rareș: Îmi fac veacul la Atelierul Mari și Mici, găzduit de Nod Makerspace, pe Splaiul Unirii 160. Sunt întotdeauna bucuros de oaspeți, cafeaua este bună, iar lucruri faine de văzut la Nod, o grămadă, așa că, aruncă un buzdugan înainte și vino să ne cunoaștem.
Pe net postăm noutăți, fotografii și videoclipuri pe pagina atelierului:
Instagram: @MariMiciStudio.
Facebook: Mari & Mici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *